Ansvarsfullt spelande

Spel ska vara förströelse, underhållning och spänning. Trots detta vet vi att spelandet ibland går till överdrift och skapar problem. M-Lotteriet värnar ett sunt spelande och arbetar för att begränsa riskerna för spelproblem. Vårt lotteri är en spelform med låg risk för spelberoende. Det finns dock inga riskfria spel. Därför är det viktigt för oss att ta ett stort spelansvar och göra vad vi kan för att skydda våra spelare mot ett överdrivet spelande.

M-Lotteriets spelansvar

M-Lotteriet värnar om att spelande på vårt lotteri ska ske under trygga och sunda förhållanden. Vi verkar på den reglerade spelmarknaden och står under Spelinspektionens tillsyn. Det innebär bland annat att vi har spelansvar i fokus när vi har utvecklat vårt lotteri och att vi följer gällande riktlinjer om en ansvarsfull marknadsföring. Alla som arbetar med M-Lotteriet är utbildade i spelansvar.
Om en prenumerant köper fler än tio lotter per dragning kommer M-Lotteriet att ta en personlig kontakt med prenumeranten. Denna kontakt tas för att säkerställa att det inte föreligger någon spelproblematik bakom beställningen.

Vår produkt

M-Lotteriet är ett prenumerationslotteri där dragningarna sker månadsvis. Prenumerations-lotterier är långsamma spelprodukter med många naturliga begränsningar, exempelvis genom att lotten betalas månadsvis och att även vinstdragningar sker månadsvis. Lotteriet är vidare ett slumpbaserat spel. Sannolikheten att vinna beror helt på slumpen. Det betyder att man som spelare inte kan påverka sina vinstchanser.

Åldersgräns

I enlighet med gällande lagstiftning måste du vara 18 år för att teckna en prenumeration i M-Lotteriet.

Stöd och råd

För dig som upplever problem med ditt spelande är det viktigt att ta hjälp. Det gäller även för dig som är anhörig till någon som spelar för mycket. Det finns flera möjligheter till stöd och hjälp.

  • Stödlinjen
    Ett bra första steg är att kontakta Stödlinjen som erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning till spelare och anhöriga. Det går att kontakta Stödlinjen på telefon, e-post eller chatt.
    På Stödlinjens hemsida kan du göra självtest för att testa dina spelvanor. Genom att svara på några frågor kan du få reda på om du har spelproblem eller ligger i riskzonen. Stödlinjen erbjuder även självhjälps-program för dig som vill förändra ditt spelande. Läs mer på Stödlinjens hemsida.
  • Behandling av spelberoende
    Personer med spelproblem har samma rätt till stöd och behandling som personer med alkohol- eller drogproblem. Det finns olika former av behandling mot spelberoende. Så kallade motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi (KBT) har visat sig vara effektiva metoder. I Sverige finns flera olika behandlingshem som erbjuder vård till den som är spelberoende. Kontakta din kommun för mer information för mer information om vilka behandlingar de kan erbjuda.
  • Stödföreningar
    Spelberoendes riksförbund runt om i landet som riktar sig till både spelare och anhöriga. Deras möten kan vara en bra start för dig som vill sluta spela eller för anhöriga som behöver stöd från andra i samma situation. Läs mer på Spelberoendes riksförbunds hemsida.

Fick du inte svar på dina frågor?

Kontakta gärna oss så skall vi hjälpa dig.