Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om M-Lotteriet. Om du inte hittar svar på det du undrar över, kontakta vår kundservice så hjälper vi dig gärna.

Du når kundservice via telefon på 08-676 80 80 (helgfria vardagar 09.00-12.00).

M-Lotteriet är ett lotteri som ägs och drivs av Moderaterna. Lotteriet står under Spelinspektionens tillsyn. Moderaterna är förmånstagare i lotteriet och är också innehavare av lotteritillståndet.

Här följer en kortare beskrivning av M-Lotteriets spelregler. Se även Mer om hur lotteriet fungerar samt Allmänna villkor. M-Lotteriet är Moderaternas prenumerationslotteri där överskottet av lotteriet går till att driva vårt arbete och lotteriet har två syften:

  1. Att erbjuda ett lotteri med både många och höga vinster samt
  2. Att bidra till partiets finansiering då överskottet oavkortat tillfaller Moderaterna för att genomföra och utveckla moderat politik.

Lotteriets högvinst är en miljon kronor för våra månadsdragningar samt tio miljoner kronor vid jackpottdragningen. Jackpottdragningen sker i november varje år. Lotteriets vinster hittar du här.

För prenumeration av en M-Lott betalar du 200 kronor i månaden – utan bindningstid. Då har du en ny chans att vinna varje månad. Du väljer givetvis själv hur många lotter du vill prenumerera på och hur länge du vill delta i lotteriet.

I M-lotteriet förekommer inga fysiska lotter utan varje aktiv lott är ett lottnummer du ser på dina sidor på www.mlotten.se. Det innebär att du inte behöver vänta på ett brev från lotteriet för att komma igång med din egen lott.

Lottpriset är 200 kr per lottnummer och månad. Betalningen sker via autogiro och du väljer själv hur länge du vill prenumerera på lotter.

 

Starta din prenumeration på www.mlotten.se eller kontakta kundservice.

 

Du bestämmer själv hur många lotter du vill prenumerera på varje månad. Om en prenumerant köper fler än tio lotter per dragning kommer M-Lotteriet att ta en personlig kontakt med prenumeranten. Denna kontakt tas för att säkerställa att det inte föreligger någon spelproblematik bakom beställningen.

Vinsdragningen genomförs i mitten av månaden. Resultatlistan presenteras alltid på en fredag kl 12.00.

De som har en lott som deltagit i månadens vinstdragning kommer att få ett e-post med information om när lotten går att rätta.

Under perioden 2023 – 2024 kommer vinsterna att presenteras följande datum: 15:e december, 12:e januari, 16:e februari, 15:e mars, 12:e april, 17:e maj, 14:e juni, 12:e juli, 16:e augusti, 13:e september, 18:e oktober och 15:e november.

Vi har ingen bindningstid eller uppsägningstid, man deltar i lotteriet så länge som man betalar sin lott/sina lotter.

Enklast avslutar du din prenumeration på din sida. Du kan även kontakta oss så hjälper vi dig gärna. Vill du bara pausa din prenumeration under en, tre eller sex månader kan du även göra detta på din sida och din prenumeration återaktiveras då efter den period du angivit.

Det finns möjlighet att vinna pengar och varor. Högsta vinsten är till ett värde av en miljon kronor i månadsdragningen och tio miljoner kronor i jackpott-dragningen. Utöver att vinna pengar består vinsterna även av presentkort, varor och nya lotter.

När du vunnit ett presentkort eller en varuvinst kan du göra ditt val direkt efter att du rättat din lott. En vunnen ny lott deltar i vinstdragningen efterföljande månad.

Kontantvinster i lotteriet betalas ut till vinnarens konto.

Här hittar du information om vinsterna. För frågor om vinster, kontakta M-Lotteriets kundservice.

Du kan, när du vill, öka eller minska antalet lotter du prenumererar på, på din sida. Här kan du även pausa din prenumeration.

M-Lotteriet använder sig av mobilt bank-id för att identifiera sina prenumeranter. Om du inte kan logga in på dina sidor ber vi dig kontrollera så att ditt mobila bank-id är uppdaterat. På startsidan informerar vi om eventuellt kända driftstörningar www.mlotten.se.

Om du inte kan göra uppdateringar av dina uppgifter ber vid dig kontakta oss på [email protected] så att vi kan hjälpa dig.

M-Lotteriet stödjer hela Moderaterna och överskottet kan inte riktas mot någon specifik del av partiet.

Ja, M-Lotteriet sparar dina personuppgifter i enlighet med lotteriets integritetspolicy och GDPR. Du kan läsa mer om detta i M-Lotteriets integritetspolicy på M-Lotteriets hemsida.

 

För varje betald månadslott samlar du lotter till vår Jackpottdragning som infaller i november varje år. Jackpottdragningen är en extra vinstschans utöver de vanliga månadsdragningarna. I jackpottdragningen har du chansen att vinna upp till tio miljoner kronor!

Ju fler lotter du har haft i månadsdragningarna desto större är chansen att vinna i jackpottdragningen. Alla lotter som deltagit i månadsdragningarna tilldelas en ny lott som deltar i jackpottdragningen. Jackpottdragningen genomförs efter alla månadsdragningar och det dras en vinnande lott som har chansen att vinna tio miljoner kronor.

Vinnaren, som kontaktas personligen, får komma till Stockholm och själv dra sin vinstsumma mellan femtio tusen kronor och tio miljoner kronor.

Varje månad deltar 90 000 lottnummer i dragningen.

Licensen omfattar totalt 75 000 betalda lotter.

Ca 44% går tillbaka till spelarna i form av vinster.

M-Lotteriet säljer inte lotter på kredit. Lotterna betalas via autogiro. Om lottköparen inte har teckning på bankkontot vid autogirodragningen kommer lotten inte att delta i den aktuella månadsdragningen.

Ja, anställda får delta i lotteriet med undantag av dem som arbetar direkt med lotteriet samt deras chefer.

Dragningar sker i enlighet med den licens som tilldelats lotteriet av Spelinspektionen. Dragningarna övervakas alltid av en oberoende kontrollant.

För att öka finansieringen av Moderaternas verksamhet i syfte att nå och engagera fler människor i Moderaternas politik, mål och verksamhet.

Du kan nu ge bort M-Lotten till någon du bryr dig om. Personen du skänker lotten till får ett vackert presentkort, aningen som ett generellt presentkort eller som ett julgåvobevis. Våra presentkort gäller för en lott i det antal månader du väljer. Kostnaden är 200 kr per vald månad. När du har beställt presentkortet kommer du att få ett mail med betalningsinformation. Betalning sker via swish. Så snart vi har registrerat din betalning (sker normalt efterföljande vardag) kommer presentkort att mailas till dig. Du väljer själv om du vill maila presentkortet vidare eller printa och överlämna det personligen.

Tänk på att det 18-års gräns på M-Lotten. Vi kontrollerar åldern genom att alla lottköpare, inklusive de som löser in presentkort, registrerar sig på mlotten.se med bankid. Det är därför viktigt att du inte köper ett presentkort till någon som är yngre än 18 år.

När du ger bort M-Lotten som gåva betalar mottagaren givetvis ingenting. Om du t ex skänker en lott i tre månader avslutas prenumerationen efter tre dragningar. Om mottagaren vill fortsätta att prenumerera på sin lott kan hen göra det, men det är givetvis frivilligt.

Om du ännu inte är kund i M-Lotteriet löser du in din presentkortskod genom att gå in på www.mlotten.se. Där klickar du på ”Köp lott” och därefter på knappen ”Jag har ett presentkort”. Här registrerar du dina uppgifter och anger din presentkortskod. Du avslutar med att signera med ditt bankid. När du har slutfört inlösen av presentkortet på M-Lotten har du ett konto på mlotten.se. Det är på mlotten.se du kan se din presentkorts-lott, där rättar du också din lott efter vinstdragning. Du loggar in på mlotten.se med ditt bankid.

Om du redan är kund i M-Lotteriet löser du in din presentkortskod genom att gå till Din sida på mlotten.se och klicka på rutan ”Jag har ett presentkort”.

Din presentkortslott kommer att aktiveras i första möjliga månad. Då M-Lotten är ett månadslotteri där de som prenumererar på sina lotter betalar i förskott kan det bli en viss väntetid på att en presentkortlott aktiveras. Normalt gäller att om du löser in din lott före den 24:e (så länge det är en vardag) så kommer lotten att delta i månadsdragningen i efterföljande månad. För december innebär det exempelvis att presentkortslotter som aktiveras den 24:e december (som inte är en vardag) inte kommer att delta förrän i dragningen i februari.

Din presentkortslott kommer att aktiveras i första möjliga månad. Då M-Lotten är ett månadslotteri där de som prenumererar på sina lotter betalar i förskott kan det bli en viss väntetid på att en presentkortlott aktiveras. Normalt gäller att om du löser in din lott före den 24:e (så länge det är en vardag) så kommer lotten att delta i månadsdragningen i efterföljande månad. För december innebär det exempelvis att presentkortslotter som aktiveras den 24:e december (som inte är en vardag) inte kommer att delta förrän i dragningen i februari.

Du kommer att få ett mail samma dag som det är vinstdragning – då är det bara att logga in på mlotten.se och se om du har vunnit något på din lott.

Den som tar emot M-Lotten som present kan själv enkelt välja att förlänga prenumerationen och gå in på sitt konto och ansluta sig till autogiro (som är det betalsätt som gäller för prenumerationen av M-Lotten). Du behåller då ditt presentkortsnummer men betalar fortsättningsvis själv för prenumerationen.

I samband med att en presentkortslott deltar för sista gången i en vinstdragning kommer du via mail få mer information om hur du fortsätter att prenumerera på din presentkortslott.

Moderaterna har tagit ställning till detta internt. M-Lotteriet värnar ett sunt spelande och arbetar för att begränsa riskerna för spelproblem. Vårt lotteri är en spelform med låg risk för spelberoende. Det finns dock inga riskfria spel. Därför är det viktigt för oss att ta ett stort spelansvar och göra vad vi kan för att skydda våra spelare mot ett överdrivet spelande.

Exempel på säkerhetsåtgärder är att kunder inte kan köpa lotter på kredit samt att vi har uppföljningsrutiner för kunder som prenumererar på fler än 10 lotter per månad. Lotteriet har även en åldersgräns på 18 år. Lotteriet bedrivs med licens från Spelinspektionen och följer alla regler och riktlinjer som gäller lotterier i Sverige.

Ja, det stämmer. Moderaterna har licens att bedriva lotteri. Lotteriet drivs till förmån för Moderaternas arbete och vårt arbete för att stärka partiets förutsättningar att vinna val.

I Sverige kan lotterier anordnas av ideella organisationer, föreningar eller stiftelser för att ge överskott till dess verksamhet. Moderaterna innehar, som förening, lotterilicens och är 100% förmånstagare till M-Lotteriet.

Moderaterna betalar inte för att vara förmånstagare och hela överskottet går därför oavkortat till Moderata samlingspartiet. 

Det viktiga för oss är att fler engagerar sig och stöttar vårt arbete. Du väljer naturligtvis själv hur du föredrar att stötta Moderaterna. M-Lotteriet är ett sätt att kombinera nytta för Moderaterna med nöje för dig som lottköpare.

Lotteriet marknadsförs i huvudsak genom Moderaternas kanaler och dess olika digitala kontaktytor med medlemmar och partivänner.

Alla betalda lotter deltar i vinstdragningen. Samma dag som resultatlistorna presenteras kommer du att få ett mail med information om att du kan gå in och rätta din lott/dina lotter. Om du har vunnit men ännu inte rättat din lott kommer du att få ett e-post ca två veckor efter att resultatlistan presenterats med en uppmaning att logga in och se vad du vunnit.

Du kan bjuda in en eller flera vänner till lotteriet, via e-post, genom att klicka på knappen ”Värva en vän” på lotteriets hemsida.

För varje person du värvar får du en lott vid en kommande dragning, så snart din vän betalat sin första lott. Om du t ex värvar tre vänner som betalande prenumeranter får du tre lottnummer som gäller vid en kommande dragning.

Fick du inte svar på dina frågor?

Kontakta gärna oss så skall vi hjälpa dig.